Ne mai găsiți și pe aici

Dacă ne uităm puțin în urmă, în ultimii 20 de ani, lumea s-a dezvoltat mult mai rapid decât în perioada anilor 80 sau 90. Tehnologia a evoluat cu viteza luminii, iar industria tatuajelor trebuie să se adapteze vremurilor în care trăim. Dacă înainte tatuajul se făcea cu un băț ascuțit care avea ceva tuș în vârful lui, acum avem aparate de tatuat performante pentru fiecare tip de linie pe care vrem să o facem.

În Paris, niște studenți s-au gândit să combine un printer 3D cu o mașină de tatuat. Apoi au observat dacă se poate face un tatuaj cu ajutorul acestei mașinării, să-i zicem. Modelul de tatuaj este făcut la calculator, apoi pus pe un card de memorie, cardul de memorie introdus în printer, iar acesta la rândul lui comanda mașina de tatuat ce să facă.

3D PRINTER X TATTOO MACHINE / EP 02 from appropriate audiences on Vimeo.

Deocamdată băieții lucrează la adaptarea mașinăriei la cerințele publicului și spun că încă nu s-au gândit să o pună la vânzare sau la producția de serie. Sunt încă multe necunoscute pe care trebuie să le rezolve.

În această situație, suntem martori la cum industria tatuajelor poate căpăta un nou aspect. Dar asta nu înseamnă că tatuatorii nu vor mai avea treabă. Din contră, modelul acela pe care trebuie să-l desenezi în calculator tot trebuie făcut de cineva. De asemenea, un tatuator își poate aplica propria viziune asupra unei lucrări în timpul acesteia, pe când această mașinărie îți face exact modelul din calculator.

3D PRINTER X TATTOO MACHINE / EP 03 from appropriate audiences on Vimeo.

Pe de altă parte, ar scuti tatuatorii de multele ore de stat încordați asupra locului unde tatuează. Ar fi mai relaxant pentru ei. Încă nu este produsul final, cum spuneam, încă mai sunt multe de rezolvat, dar este o idee care aduce cu ea avantaje și dezavantaje de ambele părți, tatuator sau client. Voi ce părere aveți? V-ați lăsa tatuați de o asemenea mașinărie?

via

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One Response to “O invenție în lumea tatuajelor – revoluționară sau nu?”

  1. Eu nu as alege o astfel de masina pentru ca tatuajul inseamna durere si satisfactie si discutiile care sa ma tina ocupata in timp ce indur durerile…toate au farmecul lor…

    Reply

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>