Ne mai găsiți și pe aici

Priviti per ansamblu, copacii reprezinta un element vital al naturii care contribuie direct la bunastarea oamenilor. Oxigen, fructe sau adapost, plus materie bruta folosita in constructii sau pe post de combustibil.

Rezistenta la interperiile vremii, adaptabilitatea la climate noi si rezistenta in timp, unii dintre ei avand varste de cateva sute de ani, reprezinta niste atu-uri foarte importante ale acestora. Tocmai de asta nu e de mirare ca au avut si semnificatii importante de-a lungul istoriei.

tree_tattoo

Copacul poate avea atat inteles spiritual cat si religios. In timp, diverse culturi au venerat copacii in functie de zeul sau de Dumnezeul fiecareia. Stejarul era sacru pentru celti si pentru greci, germanii venerau lamaii si teii iar scandinavii frasinul.

Copacul vietii este cel mai popular design de tatuaj. Semnificatiile pot fi multiple: protectie, intelepciune, abundenta, cunoastere, frumusete.

treeoflife_tattoo

Anumite specii de arbori pot avea semnificatii individuale. Mai jos este o lista a celor mai populare modele de tatuaje cu copaci, dar si simbolistica fiecaruia.

Mar – ispita, magie, tinerete, frumusete, cunoastere;

Frasin – sacrificiu, sensibilitate, cunoastere spirituala, iluminare;

Plop – determinare, indoiala sau angajament;

Fag – intelegere, cunoastere, acceptare, rabdare;

Mesteacan – renastere;

Cedru – iubire, protectie, vindecare;

Cires – educatie, rezistenta si schimbare, viata noua;

Chiparos – doliu, moarte, durere, sacrificiu;

Soc – compasiune, emotie, fantezie si emotie;

Ulm – demnitate, perseverenta;

Alun – intelepciune;

Stejar – protectie, spiritualitate, credinta;

Tei – iubire;

Artar – echilibru, armonie, supunere;

Palmier – pace, spiritualitate, multumire;

Modelul acesta de tatuaj, in functie de desenul ales, poate avea multe alte sensuri suplimentare. Cele care au radacini vizibile pot reprezenta o puternica legatura cu trecutul, sau o vointa puternica. In schimb, frunzele reprezinta ceva mai mult trecator. Acestea mor si in fiecare an renasc, simbolizand tranzitia, fragilitatea si sacrificiul.

tree_tattoo tree_tattoo tree_tattoo

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>