Ne mai găsiți și pe aici

Uneori, pentru a cunoaste semnificatia unui tatuaj, trebuie sa stim cate ceva despre desenul care a facut de tattoo artist. Cum este cazul logo-ului anarhiei, care nu are neaparat o semnificatie aparte, ci una generala.

Cel mai comun model simbolizand anarhia este a-ul inauntrul unui cerc, cu extremitatile literei iesite in afara cercului, precum in modelul din dreapta. De fapt acel A vine de la anarhie iar cercul este O sianarchy_tattoo reprezinta ordinea. Altfel spus, anarhia reprezinta ordinea. Pentru ca la origine, anarhia nu este un concept divergent si nu neaga ordinea, ci legile facute pentru a putea guverna masele mari de oameni. Ca model pentru tatuat, A-ul este inspirat din arta graffiti si din stikere, iar simbol a fost repede adoptat de catre cei care nu cred in legile si in formele de guvernamant.

Logo-ul si doctrina a fost preluata si de punkeri sau de comunitatile gay, ca o critica asupra puterii, si deasemenea este folosit in protestele care au loc impotriva globalizarii sau a industrializarii, iar activistii de mediu folosesc emblema anarhiei in lupta lor contra distrugerii mediului.

Nu doar A-ul stilizat si centrat intr-un cerc este simbol pentru anarhie. Deasemenea piratii reprezinta aceasta doctrina, pentru ca se stie ca acestia nu traiau sub nici o forma dupa legi sau reguli. Tocmai de aceea piratii sunt de multe ori asociati cu ideea de anarhie.

add3c7702bbe1b1f8b68aaa325183b45sons_of_anarchyskull_anarchy

Surse de inspiratie: 1, 2.

 

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>