Ne mai găsiți și pe aici

Guest postul de astazi este scris de spi-Oana si este despre povesti, unicorni si despre semnificatia lor.

Tot ce tin minte din copilarie pe aceasta tema este insistentele mamei de a-mi scoate din cap ca vreau un tatuaj. Ii crestea tensiunea doar cand veneam cu mainile mazgalite de la scoala sau cand imi puneam alea din gume pe mine. A tot incercat toata copilaria sa ma convinga ca tatuajele nu-s bune de nimic, dar in ziua in care am implinit 19 ani eram pe masa, cu un baiat care se chinuia sa-mi explice : stiu ca te deranjeaza, stiu ca nu e cea mai relaxanta zona, dar daca te misti eu gresesc !

Nu a reusit sa ma convinga astfel ca primul meu tatuaj are o alunecare de ac de 1 mm pe care o vad doar eu pentru ca numai eu stiu exact unde m-am miscat. El a ascuns-o intr-o mica umbra dar eu stiu ca e acolo. Dupa aproape 5 ani nu mai conteaza nimic din toate astea. Am un dream catcher pe pelvis iar ironia este uimitoare.

Am decis ca am sa-mi fac doar povesti si vise pe mine, drept urmare, al doilea a fost un unicorn intr-un loc foarte jos si foarte ascuns : pe laba piciorului. S-a lucrat putin pe degetul mic de la picior si nu a fost deloc  cel mai placut lucru pe care vroiam sa-l simt..

M-am decis la un unicorn pentru ca este simbolul supreme al visarii, al povestilor, iar eu spre surprinderea multora sunt un om indragostit de povesti.

Al 3-lea si cu el ideea unui proiect care sa-mi umple o bucata mare din corp cu o poveste a fost : a fat baby unicorn !

Attila nu a fost foarte incantat pentru ca de cate ori ma vede eu am o idée de tatuaj cu unicorn intr-o zona aproximativ sensibila. Cand a vazut unde vreau deja cred ca in interiorul lui se ruga. Rugamintile au inceput in inima mea in momentul in care cele 16 ace au inceput sa lase cerneala direct in… fundul meu.

Voi auzi o multime de ironii iar, dar vreau ca povestile mele sa fie povesti care pot sa fie ascunse la nevoie. Realizez in fiecare moment ca societatea ne judeca pentru alegerile facute la tunningul personal, tocmai de aceea le fac in zone care sa ma faca pe mine, familia si prietenii mei mandrii de povestile pe care vreau sa le zic. O pereche de chiloti, niste sosete si tatuajele mele nu exista!

Sunt atentionata incontinuu ca e posibil sa-mi para rau. Nu stiu cum sa le explic ca vreau sa fac asta de cand eram mica, iar daca o sa-mi para rau e simplu : port sosete si nu-mi dau jos pantalonii scurti/chilotii.

Sunt intrebata tot timpul ce se intampla daca nu o sa-mi mai placa, sau daca o sa ma plictisesc de ele. Raspunsul meu e simplu : desenez peste !

Unicorni si semne indiene. O poveste intre doua culturi care ma au pe mine in comun. Pe mine si obsesia mea de a-mi tatua zone destul de incomode. E o provocare, e o poveste, e o pasiune si ma gandesc ca in cativa ani (un pic mai multi) copii mei o sa spuna la gradinita : mami are o poveste desenata pe ea! Iar eu am sa fiu mandra.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One Response to “Poveste de unicorni”

  1. Uite ca am dat peste asta pagina despre Poveste de unicorni -,
    cautand despre maramu. Acum iti spun ca faci treaba super.

    Te invit sa vezi si pagina http://cazare-maramures.net o pagina despre maramureseni.
    Mult succes

    Reply

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>